Sunday, January 16, 2011

माघे सक्राती

माघे सक्रान्तिमा शहरतिर त तिलको लड्डु चाकु खाँदा रचन्। हाम्ले त फुरौला खान्थेम् घरतिर। मासको पिठोमा, अदुवा, नुन र बेसार मिलाएर घ्यू तेलमा फुराएर खाँदा कम्ता मिठो हुन्थेन। छिमेकी मगर साथीहरुको घरमा बटुक बन्थे चोंचेको बोसोमा पकाको। तिलको लड्डुले फुरौलाको स्वाद कहाँ दिन्थ्यो र तै पनि शहरीया भएपछि केही त गुमाउनै पर्यो नि....
    • Prashant Azad kya dipak jee aap bhi.....jo milta hai, wo kha lo.........aab gao ka jaisa shahar me kaha milega...
      Yesterday at 3:48pm · 
    • Bikash Acharya Thik kaha azad bhai ne..gao ka jaisa saher mai kaha milega lekin mai takdirwala tha jo mujhe 'furaula' khane ko mila...sayad barsho baad.......
      Yesterday at 4:05pm via Facebook Mobile · 
    • Ram Raj Sharma पौडेल डेड्गाउ को नामुद पण्डित बा का छोरा भयर नि, कहिले काही च्वाचे को बोसो मा पकाको बटुक दन्कयकै हो क्यारे है ब्रो ।
      Yesterday at 4:10pm ·  ·  1 person
    • Baburaja Maharjan yesti yesti phoor pani status ma lekhiyeko thyo ni hoina ra
      Yesterday at 5:32pm · 
    • Mbr Chamling Hamro speciality ta kholsokhi bhanne thyo gaanthe. ra baaje le tilak laidinthe
      Yesterday at 7:49pm · 
    • Shashank Poudel hami pani testai khanthyau, sahariya bhane pani khana chodeko chainau, aama le aajai pakaunuhuncha :-)
      Yesterday at 10:27pm · 

No comments:

Post a Comment

Please leave your comment here